Om Maria Ahlgren

Maria Ahlgren

Uppdragsgivare
ELLE
Dagens Nyheter
Svenska Dagbladet
Sydsvenskan
Shu Uemura (L'Oréal Nippon KK)
RES
Damernas Värld
DV Mode
DV Man
King
Vagabond
SOLO
Modette
Chic
Swedish Style in Tokyo 2007
Tokyo Metpod (podcast)
Vice
med flera!

Ladda ner CV
Maria Ahlgren är frilansjournalist född 1979. Under fyra år jobbade hon med Tokyo som bas och rapporterade flitigt om den japanska samtiden för svensk media (uppdragsgivare listade nedan!).
Hon har också pennat pr-kampanjer och pressmaterial för japanska skönhetsföretaget Shu Uemura (L'Oréal Nippon) och var redaktör för deras internationella nyhetsbrev. Under 2009 var Maria moderedaktör för engelskspråkiga podcasten The Tokyo Metpod. Hösten 2010 släppte Maria From Tokyo with Love - Mitt Liv i Technicolor, en bok om japansk popkultur och skruvade nutidsfenomen. Hon har pratat om Japan och japansk popkultur i bland annat P3 Kvällspasset och Hype i SVT.

Innan hon blev frilans jobbade Maria som redaktör inom tjejtidningssvängen. Under tre år var hon anställd på Egmont i Sverige. Hon har en bachelorexamen i journalistik från London College of Communication (f.d London College of Printing) samt ett gäng poäng inom modern litteraturvetenskap och kulturvetenskap.

Maria är uppskattad för sin kvicka och ofta humorladdade penna, men också för förmågan att skildra storheten i de små tingen. Hon skriver främst featurematerial och är återkommande krönikör i bland annat Sydsvenskan.

Från januari 2011 bor Maria åter i Sverige. Kontakta henne för skrivuppdrag inom journalistik, PR/reklam och annan kreativ kommunikation. Maria kan också bokas för föreläsningar eller pratstunder kring Japan, japansk popkultur och trender i Japan.
(Och ja, hon kan skriva om annat än Japan också!)

Lär känna Maria på hennes blogg HÄR !
Eller spana in hennes mer proffessionella jag på Linkedin HÄR !
Mejla: maria@fromtokyowithlove.com